Mezoterapija

Mezoterapija lica se vrši s ciljem da se obnovi koža lica, vrata i dekoltea, da se uspore procesi starenja i spreči pojava novih bora.

Mezolifting je aplikovanje različitih koktela vitamina, aminokiselina, hijaluronske kiseline i dr.  u središnji sloj kože – dermu, gde inače na drugi način, ne mogu dospeti neophodne supstance.

Efekat je momentalno vidljiv tako da se ovaj tretman preporučuje i neposredno pred važne događaje – venčanje, mature i slično.

Mezolifting stimuliše ćelije kože aktiviranjem njihovog metabolizma, stimuliše fibroblaste koji povećavaju produkciju kolagena i hijalurona.

Tretman se izvodi jednom nedeljno ili jednom u 14 dana, u zavisnosti od stanja kože, a može se raditi kako kod mladih osoba tako i kod žena od 60 godina. Starosna granica ne postoji.

Efekti mezoterapije su:

Poboljšanje tonusa kože,
 poboljšanje elastičnosti i jedrine. Smanjenje dubokih i nestanak srednjih i sitnijih bora.
 Hidratacija kože i poboljšanje lokalnog imuniteta.
 Antioksidantni efekat. Borba sa slobodnim radikalima.
 Jačanje zida kapilara; što dovodi do njihove manje vidljivosti na koži.
 Uklanjanje tamnih krugova oko očiju.


Biorevitalizacija je metoda biološke stimulacije prirodnog metabolizma ćelija kože na račun primene preparata hijaluronske kiseline (hijaluron).
 Kao rezultat ove metode usporava se proces starenja, koža se obnavlja na histološkom nivou i dobija se dugotrajan estetski efekat.