Home Intervencije Hirurške procedure Labioplastika (hirurgija stidnica)
Labioplastika (hirurgija stidnica)


Ta hirurgija se jos razvija, skida se višak neravnog tkiva sa usmina kao i nabori na ivicama stidnice.


Kandidati:
Žene koje imaju problem sa velikim,malim i asimetričnim stidnicama, podvrgavaju se labioplastici koja poboljšava izgled stidnim usnama i koriguje neregularnosti.


Cilj:
Tokom godina stidnica ima tendenciju gubitka čvrstine i elastičnosti i estetska procedura pomaže u poboljšanju i podmlađivanju te regije.


Rezovi i tehnika:
Labioplastika se radi na velikim usminama (veliki spoljašnji vaginalni nabori) praveći ih manje istaknutim, zavisi od problema. Takođe se rade i male usne (manji unutrašnji vaginalni nabori), odvojeno od estetike, žene se često žale na u hronične iritacije, crvenillo i neugodnost pri dužem seksualnom odnosu. Povećanje velikih usmina je potrebno u nekim slučajevima. Lakše je izvršiti sa injekcijom polutrajnom ili trajno umetnutom substancom. Redukcija usmina se radi laserski.


Trajanje operacije:
Ova procedura traje 30 minuta i više.


Anestezija:
Ova procedura se više radi pod lokalnom anestezijom sa sedativima ili pod opštom ili spinalnom anestezijom, koju pacijent želi.


Bolničko ili vanbolničko lečenje:
Obično se labijoplastika radi bolnički.


Moguće komplikacije:
Infekcija, krvarenje i produženo zarastanje.


Vreme oporavka:
Jedna do dve nedelje. Konci se obično resorbuju a nekad se moraju ukloniti.


Trajanje rezultata:
Novi oblik usmina održava novi estetski izgled mnogo godina. Može doći do promena tokom godina ili kod pacijentkinja koje se porađaju prirodnim putem.