Home Intervenții Intervenții chirugicale Liposkulptura i lipofiling
Liposkulptura i lipofiling
There are no translations available.


Kandidati:
Svi muškarci i žene.


Cilj:
Poboljšanje dubokih brazdi koje se pružaju od nosa do ugla usana, obraza, linije vilice i duple brade. Postiže se volumen u jagodicama i usnama.


Rezovi i tehnika:
Postoje različite procedure. Ne koristi se nijedan rez. Ova tehnika se radi veoma tankim iglama. Korekcija vrata radi se liposukcijom ili liposkulpturomvrši se korekcija kontura. Koriste se tanke kanile za reoblikovanje vilice, ubrizgava se mast u nazolabijalnu, malarnu i glabelarnu (zajedno sa obrvama) regiju, usne i kapke. Liposukcija nije potrebna onom ko želi samo povećanje, može se umesto toga staviti "umetak”, koji može biti privremen ili trajan ukoliko to želi pacijent. Poboljšanje kvaliteta kože postiže se serijama hemijskog pilinga,čiji intezitet zavisi od tipa kože. Ta kombinacija odlaže prvo zatezanje lica, naročito kod starijih pacijenata. Novije tehnike, ma kakve one bile ne daju isti rezultat kao fejslifting.


Trajanje:
30 do 40 minuta.


Anestezija:
Lokalna sa sedativima.


Bolničko i vanbolničko lečenje:
Vanbolničko.


Sporedni efekti:
Privremeni podlivi, otoci, u slučaju pilinga koža se ljušti.


Oporavak:
Vraćanje na posao: za 2 do 5 dana. Izraženije fizičke aktivnosti: dve nedelje i više. Podlivi 2 do 3 nedelje. Izbegavati izlaganje suncu mesec dana.


Rizici:
Komplikacije nisu česte. Hematomi (nakupljena krv ispod kože), infekcija.


Detalji:
Podmlađivanje se opisuje kao stanje uma, ali tu je uvek faktor izgleda i pojava koja pomaže poboljšanju stanja uma. "Mnogo je bolje izgledati mlađe i nemati bore, nego se opteretiti starim licem čitavog života” kažu pacijenti. Interesantna stvar je što promene nisu drastične i izazivaju više mladalačku pojavu i tako otklanjaju aspekt "umornog” lica.


Trajanje rezultata:
Zavisi od procedure i od godina pacijenta.